fbpx

Blogs over online cursussen maken en verkopen

Passief inkomen genereren met een online cursus

Je bent lekker bezig met je eigen bedrijf. Je werk is leuk en je werkt ook hard. Toch heb je het idee dat er iets ontbreekt en steeds vaker komt de vraag “kan ik nog wel verder groeien?” in je op. Je merkt dat harder werken niet voor meer inkomsten kan zorgen, er zijn gewoonweg niet meer uren in een dag beschikbaar. Je verlangt naar meer vrijheid: meer tijd voor jezelf, je gezin en je vrienden. Financiële vrijheid lijkt een verre droom en de werk-privébalans is steeds verder te zoeken omdat je eigenlijk alleen nog maar hard aan het werk bent.

Waarom een sales funnel belangrijk is voor iedere online cursusmaker

Vooral als online cursusmaker heb je een goed ingerichte sales funnel nodig. Waarom dit zo waardevol is? Omdat je met een goed ingerichte funnel niet continu aanwezig hoeft te zijn op social media! In plaats daarvan kan je geautomatiseerd je online training verkopen en zo een passief inkomen genereren.

5 voordelen van een online cursus

Het idee van een online cursus maken en verkopen is vast weleens bij je opgekomen. De kans is echter ook groot dat je je afvraagt of het wel iets voor jou is, hoe je een online cursus kan maken en of de voordelen daadwerkelijk zo groot zijn. Daarom behandel ik in deze blog 5 voordelen van een online cursus maken en verkopen. Want een online training ontwikkelen en aanbieden kan écht bijdragen aan het bereiken van je doelen, bijvoorbeeld: minder 1-op-1 werken, een passief inkomen verdienen en meer klanten tegelijkertijd helpen. Of je nu een startende ondernemer bent of al een tijdje bezig bent. Lees je mee?

Hoe bedenk je een winstgevend onderwerp voor je online cursus?

Misschien denk je er al een tijdje over na om een online cursus te maken, maar weet je niet zo goed wat het onderwerp moet zijn. Maar in dit artikel ga ik je een aantal inzichten en handvatten geven. Op basis daarvan kun jij een onderwerp bepalen voor jouw online cursus.

Zo verkoop je in 5 simpele stappen je eerste online cursus

Wat ik vaak zie is dat ondernemers het zichzelf veel te moeilijk maken als ze hun online cursus willen verkopen. Vooral als ze dat voor de eerste keer willen gaan doen.
Ook zijn ondernemers vaak maanden bezig met de ontwikkeling van een online cursus.

De 4 elementen van een winstgevende funnel

Misschien heb je wel eens een funnel gebouwd, maar viel het resultaat tegen. Je weet niet zo goed waar dat aan ligt. In dit artikel deel ik 4 elementen die wat mij betreft nodig zijn in jouw funnel om ervoor te zorgen dat mensen daadwerkelijk overgaan tot een aankoop.

De reden waarom veel funnels niet werken

Ik zie veel ondernemers die bezig zijn met de technische kant van funnels. Dus ze gaan meteen een weggever en aanmeldpagina maken en e-mails schrijven. Vervolgens gaan ze de funnel draaien.En dan komen ze tot de conclusie dat de funnel niet werkt. Wat gaat hier mis?

Hoe verkoop je automatisch je online cursus?

Wat ik vaak zie is dat het best veel moeite kost voor ondernemers om hun online programma te verkopen. Ze zijn continu bezig met promoten op social media en hun netwerk. Maar wist je dat dit ook automatisch kan?

Rachelle Blok draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders