Blog - Rachelle Blok

Blogs over online cursussen maken en verkopen

Heb ik meer volgers op Instagram nodig om een online cursus te verkopen?

Veel ondernemers die een online training willen lanceren, denken dat ze eerst meer volgers op Instagram nodig hebben om succesvol te zijn. In deze blog wil ik je geruststellen: je hebt namelijk écht geen duizenden volgers nodig om succesvol je online leerprogramma te verkopen! Veel belangrijker dan meer volgers op Instagram, is bijvoorbeeld je marketing strategie, je doelgroep bepalen en een mailinglijst opbouwen.

Benieuwd hoe je je online cursus kunt verkopen zonder al deze volgers op Instagram? Ik geef je vijf tips!

online training maken

Is een online training maken en verkopen iets voor mij?

Vraag jij je weleens af: “is een online cursus maken iets voor mij?”, dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen. In de huidige digitale wereld is het maken en verkopen van een online training een populaire keuze voor veel mensen. Het biedt veel voordelen, maar hoe weet je of het écht iets voor jou is?

In deze blog vertel ik meer over waarom veel mensen kiezen voor het maken van een online cursus. Ook vind je verderop een handige checklist om te bepalen of dit pad bij jou past.

Goede video’s maken voor je online cursus? Dit heb je nodig!

Ga je een online cursus maken en verkopen? Dan zijn cursusvideo’s een heel belangrijk onderdeel hiervan. Goede video’s zorgen ervoor dat de cursisten een betere leerervaring hebben, ze geven je online training een professionele uitstraling en ze zorgen ervoor dat cursisten hun aandacht beter kunnen vasthouden. Ook begrijpen cursisten de lesstof beter als er duidelijke, kwalitatieve video’s in de online training verwerkt zijn.

chatgpt gebruiken online cursus

Hoe je ChatGPT kunt gebruiken voor je online cursus

ChatGPT: we kunnen er tegenwoordig niet meer omheen. Je hebt er waarschijnlijk al wel van gehoord of misschien werk je er zelfs al een tijdje mee. Maar wist je dat je ook ChatGPT kunt gebruiken voor het maken en verkopen van online cursussen? Je kunt zelfs de kwaliteit van je online training ermee verbeteren! In deze blog vertel ik je meer over “Wat is ChatGPT”, “Is ChatGPT gratis” en uiteraard over hoe je het voor je online cursus kunt gebruiken.

Uitstelgedrag aanpakken online cursus

Uitstelgedrag aanpakken? 5 tips tegen uitstelgedrag!

Uitstelgedrag is een veelvoorkomend probleem dat ons vaak tegenhoudt om onze doelen te bereiken. Dit is helaas ook vaak het geval als je van plan bent om een online cursus te maken en te verkopen. De spanning en onzekerheid kunnen verlammend werken, waardoor je geneigd bent om taken steeds voor je uit te schuiven. Hierdoor komt je online training nooit van de grond.

Passief inkomen genereren met een online cursus

Je bent lekker bezig met je eigen bedrijf. Je werk is leuk en je werkt ook hard. Toch heb je het idee dat er iets ontbreekt en steeds vaker komt de vraag “kan ik nog wel verder groeien?” in je op. Je merkt dat harder werken niet voor meer inkomsten kan zorgen, er zijn gewoonweg niet meer uren in een dag beschikbaar. Je verlangt naar meer vrijheid: meer tijd voor jezelf, je gezin en je vrienden. Financiële vrijheid lijkt een verre droom en de werk-privébalans is steeds verder te zoeken omdat je eigenlijk alleen nog maar hard aan het werk bent.

Waarom een sales funnel belangrijk is voor iedere online cursusmaker

Vooral als online cursusmaker heb je een goed ingerichte sales funnel nodig. Waarom dit zo waardevol is? Omdat je met een goed ingerichte funnel niet continu aanwezig hoeft te zijn op social media! In plaats daarvan kan je geautomatiseerd je online training verkopen en zo een passief inkomen genereren.

5 voordelen van een online cursus

Het idee van een online cursus maken en verkopen is vast weleens bij je opgekomen. De kans is echter ook groot dat je je afvraagt of het wel iets voor jou is, hoe je een online cursus kan maken en of de voordelen daadwerkelijk zo groot zijn. Daarom behandel ik in deze blog 5 voordelen van een online cursus maken en verkopen. Want een online training ontwikkelen en aanbieden kan écht bijdragen aan het bereiken van je doelen, bijvoorbeeld: minder 1-op-1 werken, een passief inkomen verdienen en meer klanten tegelijkertijd helpen. Of je nu een startende ondernemer bent of al een tijdje bezig bent. Lees je mee?

Hoe vind je een onderwerp voor je online cursus?

Misschien denk je er al een tijdje over na om een online cursus te maken, maar weet je niet zo goed wat het onderwerp moet zijn. Hoe vind je een onderwerp voor je online cursus? En hoe bedenk je cursussen waar je wat aan hebt? In dit artikel geef ik je een aantal inzichten en handvatten. Op basis daarvan kan jij eenvoudiger een onderwerp bepalen voor jouw online training.

Zo verkoop je in 5 simpele stappen je eerste online cursus

Wat ik vaak zie is dat ondernemers het zichzelf veel te moeilijk maken als ze hun online cursus willen verkopen. Vooral als ze dat voor de eerste keer willen gaan doen.
Ook zijn ondernemers vaak maanden bezig met de ontwikkeling van een online cursus.

De 4 elementen van een winstgevende funnel

Misschien heb je wel eens een funnel gebouwd, maar viel het resultaat tegen. Je weet niet zo goed waar dat aan ligt. In dit artikel deel ik 4 elementen die wat mij betreft nodig zijn in jouw funnel om ervoor te zorgen dat mensen daadwerkelijk overgaan tot een aankoop.

Rachelle Blok draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders