fbpx

5 voordelen van een online cursus

Het idee van een online cursus maken en verkopen is vast weleens bij je opgekomen. De kans is echter ook groot dat je je afvraagt of het wel iets voor jou is, hoe je een online cursus kan maken en of de voordelen daadwerkelijk zo groot zijn. Daarom behandel ik in deze blog 5 voordelen van een online cursus maken en verkopen. Want een online training ontwikkelen en aanbieden kan écht bijdragen aan het bereiken van je doelen, bijvoorbeeld: minder 1-op-1 werken, een passief inkomen verdienen en meer klanten tegelijkertijd helpen. Of je nu een startende ondernemer bent of al een tijdje bezig bent. Lees je mee?
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  1: een online cursus is schaalbaar en levert je tijd op

  Natuurlijk kost het tijd om een online cursus te maken. Maar zodra deze helemaal staat, kan je hem keer op keer verkopen zonder extra inspanning. Het maakt niet uit of je 10, 100 of 1000 cursisten hebt; jij hoeft geen extra werkzaamheden te verrichten.

  Dit maakt dat een digitale training schaalbaar is, maar ook dat je uiteindelijk veel tijd overhoudt voor andere belangrijke zaken. Een online cursus maken is een eenmalige investering in een toekomst die zich uiteindelijk dubbel en dwars terugbetaalt.

  2: je kan passief geld verdienen

  Je hebt vast wel gehoord van een passief inkomen. Het lijkt haast onmogelijk om passief geld te verdienen, maar dat is het absoluut niet. Met een goed opgezette training kan je daadwerkelijk een passief inkomen genereren. Je kan uiteindelijk met jouw online cursus geld verdienen, óók als je slaapt, op het terras zit, naar de speeltuin bent met je kinderen of geniet van een smoothie op het strand.

  Zodra je digitale programma staat en je dit combineert met een automatische marketing strategie, blijven namelijk de verkopen binnenkomen zonder dat jij er actief betrokken bij hoeft te zijn. De cursus doet zijn werk en jij kan je tijd en energie ergens anders in steken.

  Zo komt financiële vrijheid steeds dichterbij; een doel waar veel mensen naar streven.

  3: je kan je zichtbaarheid vergroten met een online training

  Het kan lastig zijn om goed zichtbaar te zijn. Misschien heb je zelfs amper volgers op social media. Een online leeromgeving kan je zichtbaarheid aanzienlijk vergroten, zelfs als je geen of weinig volgers hebt.

  Een van de voordelen van een online cursus verkopen, is dat je op een laagdrempelige manier je zichtbaarheid vergroot doordat je kennis voor een groter publiek beschikbaar is.

  Kies je voor een online cursus maken en verkopen? Dan kan je zodra deze staat inzetten op SEO en SEA. Dankzij zoekmachineoptimalisatie en advertenties kan je een groter publiek bereiken, zonder dat jij daar continu voor aan het werk moet zijn.

  4: een digitale cursus biedt meerwaarde voor klanten

  Een online training kan je zo uitgebreid maken als je zelf wil. Weet je precies waar jouw doelgroep behoefte aan heeft? Dan kan je dit allemaal bundelen en in je online training verwerken. Zo biedt de cursus écht meerwaarde.

  Ook voor 1-op-1 klanten is het van grote meerwaarde doordat ze jouw kennis keer op keer kunnen herhalen. Wat fijn is aan een online leeromgeving, is dat je door middel van teksten, foto’s en video’s verschillende onderwerpen kan behandelen. Je kan voorbeelden geven, complexe onderwerpen gemakkelijker uitleggen en mensen stapsgewijs begeleiden.

  Ook kun je zorgen voor interactie door bijvoorbeeld een online community toe te voegen en vragenuurtjes te organiseren.

  Wat ook erg prettig en een van de vele voordelen van een online cursus is, is dat je in hetzelfde tijdbestek veel meer mensen kan helpen. Waarschijnlijk ben je gaan ondernemen vanuit een passie, niet alleen om geld te verdienen. En als je van je vak houdt, dan wil je het liefst ook zoveel mogelijk mensen verder helpen.

  Helaas kan je niet altijd maar voor iedereen klaarstaan. Is dit wél jouw drijfveer? Dan kan je met een online training veel meer mensen bereiken én helpen. Jouw digitale cursus is namelijk altijd beschikbaar; ook wanneer jij dat niet bent.

  5: je kan werken waar en wanneer je wil

  Wanneer je in je eentje onderneemt, kan het weleens knagen dat je dag in dag uit maar thuis of op kantoor aan het werk bent.

  Als je producten verkoopt moet je aanwezig zijn om orders te versturen, wanneer je een dienst verkoopt moet je continu bereikbaar zijn en indien nodig langs kunnen gaan bij klanten.

  Kies je voor een online cursus verkopen? Dan is het mogelijk om remote te werken. Of je nu in de trein, een gezellig koffietentje of vanuit het buitenland wil werken: zodra jouw online training staat is het in principe mogelijk. Je hoeft namelijk niet bereikbaar en in de buurt te zijn voor jouw cursisten.

  Ook een online leeromgeving maken en verkopen?

  Zoals je hebt kunnen lezen brengt het maken en verkopen van een online training ontzettend veel voordelen met zich mee. We hebben er nu vijf behandeld, maar er zijn er vanzelfsprekend nog veel meer!

  Ben je overtuigd en wil je nu écht eens doorpakken en een online training ontwikkelen? Meer mensen bereiken, meer klanten binnenhalen, meer impact maken én van meer (financiële) vrijheid genieten? Maak en verkoop je eigen cursus!

  Een online cursus zelf maken doe je via de Online Course Academy.

  Heb je nog vragen? Neem gerust contact op, ik sta graag voor je klaar.

  Download gratis roadmap

  Maak in 5 stappen een winstgevende online cursus, zonder technisch gedoe

  Ontdek hoe je in 5 stappen een online cursus maakt, zonder leeromgeving of technisch gedoe.
  Al meer dan 4000x gedownload.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis roadmap

  Maak in 5 stappen een winstgevende online cursus, zonder technisch gedoe

  Rachelle Blok draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders