fbpx

Passief inkomen genereren met een online cursus

Je bent lekker bezig met je eigen bedrijf. Je werk is leuk en je werkt ook hard. Toch heb je het idee dat er iets ontbreekt en steeds vaker komt de vraag “kan ik nog wel verder groeien?” in je op. Je merkt dat harder werken niet voor meer inkomsten kan zorgen, er zijn gewoonweg niet meer uren in een dag beschikbaar. Je verlangt naar meer vrijheid: meer tijd voor jezelf, je gezin en je vrienden. Financiële vrijheid lijkt een verre droom en de werk-privébalans is steeds verder te zoeken omdat je eigenlijk alleen nog maar hard aan het werk bent.
Inhoudsopgave
  Een koptekst toevoegen om de inhoudsopgave te genereren

  Wat als er een manier was om de werk-privé balans te herstellen, meer vrijheid te creëren én tegelijkertijd financiële onafhankelijkheid te bereiken? Goed nieuws: er ís een manier. Je kan namelijk een passief inkomen genereren.

  Wat een passief inkomen is, wat de voordelen ervan zijn en hoe je dit zoal kan genereren, lees je in deze blog.

  Wat is een passief inkomen?

  Een passief inkomen is een vorm van inkomsten die je blijft ontvangen, óók wanneer je op dat moment niet aan het werk bent.

  Je hoeft om een stabiel inkomen te genereren niet meer alleen uurtje-factuurtje aan het werk te zijn. In plaats daarvan word je beloond voor eerdere inspanningen.

  Een continue stroom van inkomsten komt natuurlijk niet vanzelf, maar het is wel bijna passief. Je moet alleen eerst werk verzetten om vervolgens de vruchten ervan te plukken. Je zal kennis moeten vergaren, tijd moeten investeren, systemen moeten bouwen, zichtbaar moeten zijn en bijvoorbeeld waardevolle content moeten creëren.

  Zodra alles staat wordt het passief: je hoeft er niet mee bezig te zijn om geld te verdienen.

  Wat zijn de voordelen van een passief inkomen?

  Een passief inkomen kent veel voordelen. Het is ontzettend aantrekkelijk, want wie wil er nu niet geld verdienen terwijl er (bijna) niet meer gewerkt hoeft te worden?

  Allereerst biedt een passief inkomen meer vrijheid. Wanneer je een passieve inkomstenstroom hebt zonder er continu heel actief voor te zijn, heb je de mogelijkheid om je tijd in te delen zoals jij dat wil.

  Dit betekent bijvoorbeeld meer tijd voor jezelf, maar ook voor je familie en vrienden. Je kan meer genieten van een leven naast je werk.

  Een passief inkomen biedt ook meer financiële vrijheid. Je bent niet langer (volledig) afhankelijk van een vast salaris en vaste uren. Je kan hierdoor meer geld verdienen terwijl je minder uren werkt.

  Het is daarbij mogelijk om schaalbaar te werken. Dit betekent dat je veel klanten tegelijkertijd kan helpen zonder dat dit je meer tijd kost.

  Ook kan je dankzij een passief inkomen remote werken: je hoeft namelijk niet op vaste momenten op een plek aanwezig te zijn. Jouw passieve product verkoopt ook als jij duizenden kilometers verderop zit.

  Er zijn nog veel meer voordelen die komen kijken bij een doorlopend inkomen. Doordat je meer tijd hebt en niet iedereen persoonlijk hoeft te helpen, kan je meer impact maken en meer mensen tegelijkertijd helpen. Zonder dat je gebonden bent aan het uurtje-factuurtje model.

  Genoeg redenen om je handen even uit je mouwen te steken om uiteindelijk te genieten van een passieve inkomstenstroom!

  Passieve inkomsten genereren met een online cursus

  Een van de meest toegankelijke manieren om passief inkomen te genereren is door het maken en verkopen van online cursussen.

  Stel je voor dat je een cursus maakt over een onderwerp waar je gepassioneerd over bent en waar je veel kennis over hebt. Nadat je de cursus hebt gemaakt en gelanceerd, blijven mensen zich inschrijven en betalen voor toegang, zelfs terwijl jij op het terras zit en volop geniet van je vrije tijd. Maar hoe ziet dat er precies uit?

  Stel je voor dat je een voedingscoach bent. Je creëert een supergoede online cursus waarin je de belangrijkste stappen deelt voor het creëren van gezonde voedingspatronen en het begeleiden van cliënten naar een gezondere levensstijl.

  Het maken van de cursus kost natuurlijk even tijd, kennis en geld. Je moet de cursus van een hoogwaardige inhoud voorzien, nieuwe vaardigheden leren zoals het opnemen en bewerken van video’s, online lesmateriaal ontwerpen en een website en/of online leeromgeving creëren.

  Zodra dit is gebeurd, je de cursus hebt gelanceerd en je een automatisch marketing systeem hebt gebouwd, kan je de vruchten plukken van je inspanningen. Na de lancering blijven verschillende mensen zich aanmelden om toegang te krijgen tot de waardevolle informatie. En elke aanmelding betekent opnieuw een financiële beloning ontvangen.

  Het enige wat jij hoeft te doen is af en toe updates toevoegen, je cursus promoten en nieuwe content maken om de cursus relevant te houden.

  Lees ook: hoe bedenk ik een onderwerp voor mijn online cursus?

  Van jouw droom werkelijkheid maken?

  Wil jij ook genieten van een passief inkomen en alle bijkomende voordelen?

  Start dan met het maken en verkopen van online trainingen. Met de juiste kennis en begeleiding kan ook jij geld verdienen terwijl je geniet van je vrije tijd.

  Leer met de Online Course Academy hoe je zelf een online cursus maakt, onder de aandacht brengt én verkoopt.

  Maak van jouw droom werkelijkheid en ervaar dankzij een passieve inkomstenstroom de vrijheid en financiële onafhankelijkheid waar je al zo’n lange tijd naar verlangt!

  Heb je nog vragen? Stuur een berichtje.

  Ik help je heel graag verder.

  Download gratis roadmap

  Maak in 5 stappen een winstgevende online cursus, zonder technisch gedoe

  Ontdek hoe je in 5 stappen een online cursus maakt, zonder leeromgeving of technisch gedoe.
  Al meer dan 4000x gedownload.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Gratis roadmap

  Maak in 5 stappen een winstgevende online cursus, zonder technisch gedoe

  Rachelle Blok draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders